FAQ

Als je ons beter wilt leren kennen, ben je op de juiste plek. Heb je nog andere of specifieke vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Wat is swingen of partnerruil?

Swingen kan veel verschillende dingen betekenen:

 • kijken naar elkaar
 • seks hebben in het bijzijn van anderen
 • seks hebben met anderen
 • seks hebben met iemand anders dan je partner (al dan niet in zijn of haar bijzijn)
 • je heel uitdagend gedragen in het bijzijn van anderen
 • elkaar intiem aanraken in het zicht van anderen

Dat wil zeggen dat swingen niet hetzelfde is als vreemdgaan!
Bij swingen weet iedereen ‘hoe, wat en waarom’ en doet elke betrokkene alles vrijwillig en  ongedwongen.
Iedereen die meedoet is geïnformeerd en geeft toestemming.

Wat is de invloed van swingen op onze relatie?
 • Swingen kan een geweldig positieve invloed hebben op je relatie, maar ook een negatieve. Als jullie allebei interesse hebben om te swingen of om zelfs gewoon eens te gaan neuzen in een parenclub en daar al over gepraat hebt, wil dat zeggen dat de communicatie tussen jullie in elk geval snor zit. Het is altijd gezond om nieuwsgierig te blijven over je relatie en over nieuwe manieren om die nog intenser te beleven.

  Swingen komt bovendien veel meer voor dan je denkt: Bornedries heeft in de voorbije 25 jaar meer dan 21.000 leden gehad. Veel koppels zeggen dat ze door het swingen hun eigen seksualiteit bewuster zijn gaan beleven. Het is bovendien altijd leuk om vast te stellen dat anderen jou of je partner nog steeds aantrekkelijk vinden.

  Uiteraard kan het ook foutlopen. Net zoals je relatie kan stuklopen door contacten op je werk, tijdens je vakantie, met vrienden of vriendinnen. Als je relatie op springen staat, zal swingen zeker geen oplossing bieden, integendeel. Al zijn swingers over het algemeen mensen met een goede, solide relatie.

  Voor je naar de club komt, maak je best enkele afspraken. Zo gebeurt er niets onverwachts. Praat op voorhand over wat jullie allebei wel of niet willen doen. Stel enkele vragen: ‘Wat doen we niet? Wat doen we wel? Wat als we meer willen? Wanneer gaan we naar huis?’

  Respecteer wat je partner niet wil doen en spreek een signaal af dat jullie kunnen gebruiken als er iets gebeurt dat een van beiden niet leuk vindt. Dat kan een woord of een handsignaal zijn. Respect is het belangrijkste in de club, nee is nee!

Wat als we bekenden tegenkomen?
 • Het gebeurt niet zo veel, maar het kan natuurlijk wel. Het kan trouwens ook best leuk zijn! Heel vaak zijn het bekenden van wie je het helemaal niet had verwacht (en zij ook niet van jou). De redenering ‘We gaan naar een club ver van onze woonplaats zodat de kans dat we bekenden tegenkomen nihil is’, is zeker niet juist. Als je buren dezelfde redenering volgen, loop je elkaar net daar tegen het lijf.

  Elkaar straal negeren is zeker niet de beste aanpak. Laat zien dat je hen kent, maar hou in eerste instantie wat afstand (tenzij het natuurlijk je beste vriend(in), broer, zus of dergelijke is). Begroet hen bijvoorbeeld met een glimlach, knipoog, knikje, … Vergeet niet dat jullie uiteindelijk dezelfde opwindende levensopvatting delen!

Waarom zou ik voor Bornedries kiezen?
 • Naar een parenclub ga je om contact te hebben met gelijkgestemden en nieuwe erotische ervaringen en/of oude fantasieën te beleven. Bornedries is daarvoor de ideale ontmoetingsplaats.

   

Hoe verloopt een avondje Bornedries praktisch?

Bij het binnenkomen betaal je een vaste inkomprijs. De toegangsprijzen zijn afhankelijk of je als koppel of single komt.

De toegangsprijzen zijn afhankelijk of je als koppel of als single komt, maar bevatten een all-in formule, zowel voor de consumptie van dranken als voor het uitgebreide buffet.

Eerst ga je naar de kleedkamers, waar je je in alle rust kunt omkleden. Er zijn individuele lockers ter beschikking.

Je kan de ganse avond/nacht blijven, tot een kwartier voor sluitingstijd: do en zo: 0:45 u. Vrij en zat: 2:45 u.

Opgelet: bij overdreven alcoholverbruik zullen we je verder alcoholische dranken weigeren.

Moeten we reserveren?
 • Neen, dat hoeft niet. Anderzijds kan het wel zijn dat single mannen de toegang ontzegd wordt indien zij in aantal te groot worden ten opzichte van de aanwezige koppels of single vrouwen. Om een aangename sfeer binnenin de club te kunnen garanderen, willen we het evenwicht van vraag en aanbod dan ook respecteren.
Wat is de dresscode?

Je kunt naar de club komen in je gewone kledij, maar we vragen wel om verzorgd gekleed te komen. In jogging, werkkledij of op flipflops en Crocs ben je echt niet welkom. Ook door onhygiënische kenmerken kunnen we u de toegang weigeren.

Bij het binnenkomen krijgt iedereen een sleutel van een individuele locker waarin je je spullen en eventuele extra sexy kledij kwijt kunt. Zo kun je in de loop van de avond aantrekken wat (binnen de huisregels) het best bij je stemming past.

Do’s: lingerie, slip, spannende of losse boxershorts, sexy (doorkijk) kledij
Dont’s: vuile kledij, jogging, werkkledij, flipflops, etc..

Opgelet:

In de kamers en het relaxgedeelte is sexy kledij altijd verplicht.

Aan de bar wordt geen drank geschonken indien u nog aangekleed bent.

Hoe zit het met hygiëne en veiligheid?

Op verschillende plaatsen in de club zijn er gratis condooms beschikbaar en verse handdoeken vind je zowat overal in de vele rekken. We rekenen op jullie medewerking om alle ruimtes proper achter te laten, ook de douches, toiletten, rokersruimte en dergelijke. Gebruikte handdoeken gooi je in de daarvoorziene manden en gebruikte condooms in de vuilnisbakjes.

Moeten we seks hebben? Is enkel kijken ook toegelaten?

Uiteraard ben je niet verplicht om wat dan ook te doen. Heel veel mensen komen naar de club om alleen te kijken of rond te neuzen in een erotische omgeving. Koppels die voor de eerste keer komen willen vaak eerst eens de sfeer opsnuiven.

Kan ik als vrouw alleen of met een vriendin komen?

Túúrlijk. Het valt ons trouwens op dat meer en meer single dames de weg naar een parenclub vinden. Een avond met tien of meer single dames is bij ons geen uitzondering.

Mogen er single mannen binnen?

Jazeker.

Opgelet:
Groepen, personen die niet vlot Nederlands, Frans of Engels spreken of indien de limiet van single mannen reeds bereikt is, kan de toegang wel ontzegd worden.
Sinds Corona is er ook een striktere selectie aan de deur.

Zijn we niet te jong/oud?

Leeftijd speelt geen rol, je moet alleen meerderjarig zijn. Onze jongste leden zijn vooraan in de twintig, de oudste boven de zestig. Over het algemeen kun je zeggen dat de leeftijd van de bezoekers voornamelijk bepaald wordt door hetzij het thema van de avond, hetzij de dag waarop ze komen.

We komen voor de eerste keer, wat kunnen we verwachten?
 • Deze vraag kun je vergelijken met: ‘Ik ga voor de eerste keer naar een voetbalwedstrijd kijken, wat kan ik verwachten?’ Je kent de spelregels van voetbal, de bedoeling van het spel en de ploegen.
  Toch is elke wedstrijd weer anders en precies daarom ga je kijken. Soms wordt er veel gescoord maar was het een zwakke match, soms wordt er niet gescoord maar was het een toffe match.

  Zo moet je je avond in de club ook voorstellen: je weet waarom je gaat, maar je weet nooit vooraf hoe het zal verlopen. Stel dus geen specifieke verwachtingen, maar kom om te genieten en je te amuseren.

  Indien gewenst kan je aan de receptie laten weten dat het je eerste keer is, en geeft iemand van ons je graag een rondleiding en extra woordje uitleg.

Zijn bepaalde zaken verboden?

Een aantal zaken zijn inderdaad verboden:

 • ongewenste intimiteiten
 • wangedrag
 • dronkenschap
 • agressief gedrag
 • voortdurend aandringen
 • het bezit, verhandelen of gebruik van verboden middelen of drugs
 • ook volledig gekleed rondlopen in de verschillende kamers is uit den boze

Vergeet niet:
De club heeft steeds het volledige recht om een lid de toegang tijdelijk of definitief te weigeren en ook om een bezoeker tijdens de avond te verzoeken om de zaak onmiddellijk te verlaten.

Wat als iemand iets doet of wil doen dat ik niet wil?

In Bornedries staat respect op de eerste plaats. Dat wil ook zeggen dat ‘neen’ effectief ‘neen’ is. Als sommige leden iets te voortvarend zijn, kan je hierover altijd onze medewerkers aanspreken, wij zullen op gepaste wijze tussenkomen.

Opgelet:
Blijvend of herhaald opdringerig gedrag en ongewenste intimiteiten leiden tot een onmiddellijke en definitieve uitsluiting.

Zit het daar vol met 'Barbies' en 'Kens'?
 • Helemaal niet! 80 tot 90 % van onze bezoekers zijn ’the girl/boy next door’. We kijken noch naar leeftijd (je moet alleen meerderjarig zijn), noch naar geslacht, noch naar huidskleur, noch naar religie. Het maakt ons niets uit of je komt om te kijken, om te doen of om te ondergaan.

Heb je nog andere of meer specifieke vragen, stuur ze ons.  Steeds tot jullie dienst.

12 + 1 =

Je zult ons later dankbaar zijn!

Je zult ons later dankbaar zijn!

Ik wil als eerste op de hoogte zijn van jullie nieuwtjes en evenementen.

Je bent succesvol ingeschreven.

Restez en contact avec Bornedries

Restez en contact avec Bornedries

Soyez parmi les premiers à être informé de nos nouvelles et de nos événements.

Super. Maintenant vous faites parti de la grande famille du BD!